AKADEMIJA za kranio sakralno terapijo

Akademija za kranio sakralno terapijo je samostojna izobraževalna enota, znotraj katere se odvijajo vsi izobraževalni programi s področja kranio sakralne terapije in drugih manualnih tehnik.

NAPOVEDNIK

KOLEDAR SEMINARJEV

Akreditacija

Akademija za kranio sakralno terapijo je v letu 2018 naredila pomemben korak, saj je za izobraževalni program Kranio sakralne terapije pridobila akreditacijo iz strani Evropskega Izobraževalnega Inštituta Jean Monnet, ki deluje na področju nekonvencionalnih metod zdravljenja. 

S to akreditacijo je pridobila potrditev, da je njena integrativna strokovna usmeritev in avtentičnost pri poučevanju vsebin za osebnostno rast študentov pravilna kombinacija, ki formira visoko usposobljene strokovnjake iz področja kranio sakralne terapije.  

 

Več o programu izobraževanja Kranio sakralna terapija Somato bio-logični pristop preberite tukaj.
Program izobraževanja
Izobraževalni Program KRANIO SAKRALANA TERAPIJA Somato bio-logični pristop je nov integrativni model iz področja nekonvencionalnih metod zdravljenja, ki združuje klasičen biomehanski in biodinamični pristop kranio sakralne terapije, veščine counselinga  in bio–logiko oz. poznavanje petih bioloških zakonov. 

Kranio sakralna terapija je somatska veščina, ki za namen širjenja zavesti in podpore samozdravilnih procesov uporablja dotik, prisotnost in čuječnost. Ker pa se v praksi srečujemo predvsem s potrebo po obravnavi telesnih simptomov in ne zgolj s potrebo osebnostne rasti, izobraževalni program vključuje tudi  bio–logiko oz. poznavanje petih bioloških zakonov. Izkušnje iz lastne klinične prakse kažejo na to, da je znanje o petih biološki zakonih skorajda »nuja« za uspešno podporo posamezniku, ki trpi zaradi nekih telesnih simptomov. Ustrezno razumevanje bioloških zakonov, ki temeljijo na korelaciji med čustvi, možgani in organi omogoča razumevanje, kaj se dejansko dogaja s klientom, ki ima neko telesno ali pa tudi vedenjsko simptomatiko ter posledično daje možnost ustreznega in smiselnega ukrepanja. Povezovalni člen med kranio sakralno terapijo in bio-logiko pa je counseling oz. veščina ustreznega dialoga, ki upošteva smernice strateške terapije, terapevtskega dialoga ter dejstva, da ima vse odgovore in potencial za reševanje svojih težav vsak človek znotraj sebe. Counseling upošteva posameznikova prepričanja, sistem vrednot ter odnosov v sistemskem kontekstu družine ali skupine ljudi. S counselingom terapevt podpira klienta pri ozaveščanju svojih vlog, kompetenc ter spodbuja pri prepoznavanju telesnih odzivov klienta na čustvene stimuluse znotraj referenčnega ambienta. 

Kranio sakralna terapija je več nivojska metoda, ki obravnava telesno, čustveno-mentalno ter spiritualno sfero človeka in je odvisna od različnih dejavnikov, kot so: odnos klient in terapevt, izkušnje osebnostne rasti terapevta in klienta, življenjske preizkušnje, kvaliteta pozornosti terapevta, manualne veščine terapevta, itd. Z razvijanjem občutljivosti na telesne zaznave skozi osebnostno rast, terapevt uspe razviti veščine širjenja zavesti, kar deluje v obliki »indukcije« širjenja zavesti tudi pri klientu. Zato vsebuje program izobraževanja tudi nekaj transpersonalne psihologije, izkustva iz intrauterinega ter perinatalnega obdobja, osebnostne rasti skozi družinske postavitve, biorelease delavnice in individualne terapije.