AKADEMIJA za kranio sakralno terapijo

Akademija za kranio sakralno terapijo je samostojna izobraževalna enota, znotraj katere se odvijajo vsi izobraževalni programi s področja kranio sakralne terapije in drugih manualnih tehnik.

NAPOVEDNIK

okt 2018
27.10. - 28.10.2018 Delavnica postavitev z Evanom Bernije... več
KOLEDAR SEMINARJEV

Koncept
Koncept

Metoda celostne integracije Somnath v kranio sakralni terapiji je "živa" metoda, saj se v temeljni okvir znanja, ki ga predstavljao osnove kranio sakralne terapije neprenehoma vpletajo izkušnje iz osteopatije, psihosomatike, counsellinga in predvsem klinične prakse s klienti. Lahko bi dejali, da naši klienti bistveno prispevajo k obliki in vsebini seminarjev. Čeprav je osnovna - temeljno znanje, ki ga podajamo vedno enaka, se lahko seminarji med seboj malenkost razlikujejo.

Skelet našega izobraževalnega programa tvori dobra fiziološka in anatomska podlaga, klasičen osteopatski pristop ter modernejše  - "fluidne" manualne aplikacije. Čez celoten program kranio sakralne terapije vsak udeleženec postopno gradi manualno senzibilnost, palpatorne sposobnosti, se uči dela z občutki in čutenjem ter ima možnost izkusiti tako vlogo terapevta kot tudi vlogo klienta.

Udeleženci spoznavajo kranio sakralni sistem, razvijajo ročno senzibiliteto, obravnavajo vzivno tkivni sistem trupa, hrbtenice in lobanje, se učijo neverbalne komunikacije. Naučijo se povezovati delo s strukturalno in somatoemocionalno sfero ter pridobijo veščine terapevtskega dialoga. Komu je namenjeno


Zaradi neinvazivnosti mehkih manualnih tehnik je kranio sakralna terapija varna metoda, ki  jo lahko uporablja zelo širok spekter strokovnjakov. 

 

Prvenstveno so izobraževanja namenjena zdravstvenim delavcem. Strokovnjaki s področja fizioterapije, delovne terapije, zdravniki in zobozdravniki lahko zelo uspešno integrirajo KST v svoje strokovno delo. Uporabljajo jo tudi kiropraktiki, maserji in predvsem osteopati. KST pride v poštev, kadar želimo klientu ponuditi podporo na njegovi poti do zdravja, saj spodbuja procese samoozdravljenja in jih facilitira.

 

Glede na pozitivne odzive in rezultate pa lahko znanje s tega področja učinkovito uporabijo tudi  psihoterapevti, psihologi, logopedi, defektologi in  zdravstveni tehniki.

 

Ne glede na zgoraj omenjene strokovne profile, se seminarjev lahko udeležijo tudi ostali, ki jih zanima omenjena tema in delo s telesom. 

Program izobraževanja
S septembrom 2015 smo v program izobraževanja kranio sakralne terapije po metodi celostne integracije Somnath uvedli nekaj sprememb na vsebini in trajanju izobraževanja in jih navajamo spodaj:
-    propedevtika iz zdravstvenih vsebin, ki je obvezna za tiste, ki nimajo zdravstvene izobrazbe in niso zdravstveni kadri
-    nove vsebine in sicer visceralna mobilizacija, osnove psihologije in psihosomatike ter seznanitev z znanji 5-ih Bioloških zakonov, ki nudijo pomemben prispevek k razumevanju simptomov in procesov, ki jih posameznik doživlja.
-    Specialni seminarji, ki niso obvezni in niso všteti v ceno (ombelikalne dinamike, delo z živalmi…)
Vsi, ki ste do sedaj opravljali modulno obliko izobraževanja in je v tej obliki niste zaključili, se lahko za nadaljevanje vključite v prenovljen program.
Za ogled novega izobraževalnega programa kliknite tukaj.