NAPOVEDNIK

okt 2019
19.10. - 20.10.2019 Izobraževanje Kranio sakralna reinteg... več
nov 2019
30.11. - 01.12.2019 Izobraževanje Kranio sakralna reinteg... več
feb 2020
01.02. - 02.02.2020 Izobraževanje Kranio sakralna reinteg... več
KOLEDAR SEMINARJEV

Program


Izobraževalni Program KRANIO SAKRALANA TERAPIJA Somato bio-logični pristop je nov integrativni model iz področja nekonvencionalnih metod zdravljenja, ki združuje klasičen biomehanski in biodinamični pristop kranio sakralne terapije, veščine counselinga  in bio–logiko oz. poznavanje petih bioloških zakonov. 

 

Kranio sakralna terapija je somatska veščina, ki za namen širjenja zavesti in podpore samozdravilnih procesov uporablja dotik, prisotnost in čuječnost. Ker pa se v praksi srečujemo predvsem s potrebo po obravnavi telesnih simptomov in ne zgolj s potrebo osebnostne rasti, izobraževalni program vključuje tudi  bio–logiko oz. poznavanje petih bioloških zakonov. Izkušnje iz lastne klinične prakse kažejo na to, da je znanje o petih biološki zakonih skorajda »nuja« za uspešno podporo posamezniku, ki trpi zaradi nekih telesnih simptomov. Ustrezno razumevanje bioloških zakonov, ki temeljijo na korelaciji med čustvi, možgani in organi omogoča razumevanje, kaj se dejansko dogaja s klientom, ki ima neko telesno ali pa tudi vedenjsko simptomatiko ter posledično daje možnost ustreznega in smiselnega ukrepanja. 

Povezovalni člen med kranio sakralno terapijo in bio-logiko pa je counseling oz. veščina ustreznega dialoga, ki upošteva smernice strateške terapije, terapevtskega dialoga ter dejstva, da ima vse odgovore in potencial za reševanje svojih težav vsak človek znotraj sebe. Counseling upošteva posameznikova prepričanja, sistem vrednot ter odnosov v sistemskem kontekstu družine ali skupine ljudi. S counselingom terapevt podpira klienta pri ozaveščanju svojih vlog, kompetenc ter spodbuja pri prepoznavanju telesnih odzivov klienta na čustvene stimuluse znotraj referenčnega ambienta. 

 

Kranio sakralna terapija je več nivojska metoda, ki obravnava telesno, čustveno-mentalno ter spiritualno sfero človeka in je odvisna od različnih dejavnikov, kot so: odnos klient in terapevt, izkušnje osebnostne rasti terapevta in klienta, življenjske preizkušnje, kvaliteta pozornosti terapevta, manualne veščine terapevta, itd. Z razvijanjem občutljivosti na telesne zaznave skozi osebnostno rast, terapevt uspe razviti veščine širjenja zavesti, kar deluje v obliki »indukcije« širjenja zavesti tudi pri klientu. Zato vsebuje program izobraževanja tudi nekaj transpersonalne psihologije, izkustva iz intrauterinega ter perinatalnega obdobja, osebnostne rasti skozi družinske postavitve, biorelease delavnice in individualne terapije. 

 

Komu je namenjeno

 

Izobraževanje je namenjeno tako strokovnjakom, ki delujejo na področju skrbi za zdravje, kot tudi laikom. Pogoj za vpis je končana srednja šola in spričevalo 5. stopnje. V kolikor je končana srednja šola zdravstvenih smeri, propedevtika ni obvezna. 

 

Glede na dosedanje izkušnje lahko rečemo, da tovrstno znanje zanima specifično populacijo ljudi in strokovnjakov, ki že ima določene afinitete do nekonvencionalnih metod zdravljenja. Prav pride vsem, ki so pri svojem delu spoznali, da človeško bitje ni nekakšen mehanski stroj, ampak je veliko več. 

Glede na široko  klinično uporabnost jo lahko koristno uporabljajo terapevti, ki gojijo holistično paradigmo. Posebej bi ta izobraževalni program svetovali nekomu, ki dela s klienti, ki manifestirajo psihosomatsko simptomatiko. To znanje pride prav tistim strokovnjakom, ki delajo s telesom in telesnimi tehnikami, pa tudi psihoterapevtom, ki bi želeli spoznati bio-logiko, telesno facilitacijo čustvenih vsebin in obravnavo perinatalne travme s pomočjo manualnih veščin  kranio sakralne terapije. 

Vsebina

oznaka

kaj

predavatelj

št. ur (45')

št. dni

P

Propedevtika - Anatomija, fiziologija in patologija (e-učenje)

Guardone

60

e-učenje

P

Propedevtika - integracija Anatomija in patofiziologija (frontalno v sklopu Šole za evolutivno naturopatijo)

Coer

40

4

1

Uvod v kranio sakralno terapijo in senzibilizacija operaterja

Lutman

5

1

Vezivno tkivo in osnovne fluidne tehnike (fascija in diafragme)

Lutman

20

2

2

Sakrokokcigealni segment in atlantookcipitalna artikulacija

Lutman

20

2

3

Lobanja - nevrokranij

Lutman

20

2

4

Lobanja - viscerokranij  (kosti ustne votline in obraza)

Lutman

20

2

5

Hrbtenica in biološki konflikti

Sfenoidalna kost in okcipitalna kost - Sfeno-bazilarna s. SSB ….

Lutman

20

2

6

Biodinamski pristop

Majaron/ Jerončič

20

2

7

Organi  - mobilizacija notranjih organov 1

 

20

2

8

Organi  - mobilizacija notranjih organov 2

 

20

2

9

PSIHOLOGIJA in PSIHOSOMATIKA

Petti

20

2

10

Focusing in KST

Majaron/ Jerončič

20

2

11

Uvod v somatoemotivno sprostitev (SES)

Lutman

5

1

SES - somato emotivna sprostitev 1

Lutman

20

2

12

SES - somato emotivna sprostitev 2

Lutman

20

2

13

SES - Terapevtski dialog

Lutman

20

2

14

Perinatalni procesi 1 (ombelikalne dinamike, embriologija - embrij v meni)

Majaron/ Jerončič

30

3

15

Perinatalni procesi 2

Lutman

30

3

IZV

Program osebne rasti zunaj (10 kst obravnav, 1x družinska postavitev, 4x biorelease delavnica)  - ločeno plačljivo

razni

70

IZV

Klinična praksa po navodilih

 

200

 

SKUPAJ ur

 

700

38

 

 SKUPAJ ur frontalno

 

430Potek izobraževanja: ob vikendih (sobota in nedelja), občasno tudi v petek

Lokacija izobraževanja: Nova Gorica, Delpinova 18BCertifikat

 

Po uspešno zaključenem izobraževanju, udeleženec pridobi Certifikat z naslovom Attestasion Opérateur crânio-sacrée à orientation somato-biologique, ki ga podeli Evropska Univerza Jean Monnet iz Bruslja (Universitè Européenne Jean Monnet AISBL). 

 

Pogoji za pridobitev certifikata so:

- Zaključen celoten dveletni program 

- 200 ur klinične prakse 

- Uspešno opravljen izpit (praktično in teoretično preverjanje znanja, ki se izvede na lokaciji izobraževanja)

- Osebnostna rast (4 biorelease delavnic, 1 delavnica družinske postavitve, 10 individualnih tretmajev kranio sakralne terapije pri certificiranemu kst terapevtu. Udeleženec za zgoraj navedene storitve prejme pri nas 20% popust)


 

Certifikat garantira visok strokovni nivo izobraževalnega programa. Omogoča pravno formalno identifikacijo poklica oz. veščin, ki jih s tem programom pridobi študent. Jean Monnet  upošteva predložene dokumente o  izobrazbi  in znanjih, ki jih je  predhodno osvojil  študent. Certifikat omogoča priznavanje osvojenih vsebin pri vključevanju v nadgrajene izobraževalne programe (diploma, master 1 in master 2), ki vsebujejo osvojeno znanje iz kranio sakralne terapije – somato bio logični pristop.Cena

Cena dveletnega programa: 3.600,00 EUR*

* brez propedevtike 3300 EUR;

Ob vpisu se plača nepovratna akontacija v višini 300 EUR, nadalje je možno plačevati na obroke in sicer 15 obrokov po 220 EUR, ki se plačajo dan pred planiranim izobraževanjem.

Letna članarina Jean Monnet: 190 EUR / leto (do 31.1.)

Končni izpit: 70 EURLokacija

Nova Gorica, Delpinova 18B

Termini

6.10.2018  ob 10h  - PREDSTAVITEV 

7.12. - 8.12 - 9.12.2018   - UVOD v kranio sakralno terapijo, vezivno tkivni sistem

26.1.- 27.1.2019 - Sakrokcigealni segment in atlanto okcipitalna artikulacija

2.3. - 3.3.2019 - Obravnava lobanje 1

1.6. - 2.6.2019 - Obravnava lobanje 2

21.9. - 22.9.2019 - Biodinamski pristop 

19.10 - 20.10.2019 - Hrbtenica in biološki konflikti, SSB

30.11. - 1.12.2019 - Visceralna mobilizacija 1

 

 Datumi propedevtičnih vsebin (anatomija, patologija):

2019 -2020 ANATOMIJA (e-učenje doma s pomočjo video lekcij) 

13.4.2019, 26.5.2019, 15.6.2019 - ANATOMIJA

26.10.2019, 9.11.2019  FIZIOLOGIJA in PATOLOGIJA Prijavnica

Vpisi v nov cikel izobraževalnega programa bo potekal od jeseni 2019 dalje oz. ko bo razpisan nov datum pričetka izobraževanja. 
Za več informacij nas kontaktirajte. 


Predavatelji

Samo Lutman

Po osnovni izobrazbi je dipl. višji fizioterapevt, diplomiran leta 1997 na Visoki Šoli Za Zdravstvo na Univerza v Ljubljani. V času prve zaposlitve v Bolnišnici Franca Derganca v Šempetru in nato v športni fizioterapevtski ambulanti v Šempetru je pridobil specializacijo iz ortopedske manualne medicine Cyriax in se udeleževal raznih drugih izobraževanj za fizioterapevte (Maitland manualna medicina, mobilizacija živčevja, Mc kenzie in drugo) in tudi drugih izobraževanj nekonvencionalne holistične medicine. Leta 2006 je zaključil izobraževalni program kranio sakralne terapije pri Upledger Institute v Trstu, kjer je deloval tudi kot asistent predavatelja, nato pa se je odločil za samostojno pot in leta 2006 ustanovil Akademijo za kranio sakralno terapijo v Sloveniji, znotraj katere še vedno poučuje. Z namenom izboljšanja veščine komunikacije se je vključil v triletni program s področja transpersonalnega counselinga v šoli Scuola di counselling transpersonale il Mutamento Udine, ki jo je leta 2016 tudi uspešno zaključil. V letih 2009-2010 je obiskoval tečaj za učitelje kundalini joge pri Kundalini Research Institute. Kmalu zatem je skupaj s somišljeniki ustanovil Šolo za evolutivno naturopatijo, ki ponuja štiriletni izobraževalni program Naturopatija in psihosomatska podpora, v kateri tudi aktivno predava pri predmetu Kranio sakralna terapija in Izkustvena anatomija. Omenjeno izobraževanje je tudi sam zaključil in leta 2017 pridobil naslov Master 1 niveu en Naturopatie Psychosomatique et Relation d'Aide. Od leta 2016 je vključen v strokovni izobraževalni program šole Formazione Professionale 5LB e Science Bio-Logiche Integrate® (SBLI) in je hkrati referent za ta isti program v Sloveniji.

 

Leonarda Majaron

Po osnovni izobrazbi je diplomirani farmacevt, diplomirana na Univerzi iz Trsa (Università degli Studi di Trieste). Pridobila je strokovno usposobljenost iz kromoterapije pri dr. Robert Hasinger in diplomo iz fitoterapije. Leonarda je že od leta 1997 kvalificiran operater biodinamske kraniosakralne metode (potrdilo ITCS). Svoja znanja integrira z znanji pridobljenih na številnih drugih tečajih kot so Reiki, Pranic Healing, Bioenergetica, Anatomia Esperienziale, Tecniche respiratorie in poglobljenih seminarjih kraniosakralne metode z različnimi avtoritetami s tega področja (Michael Kern, Michael Shea, Jaap van der Wal, Graham Kennedy,...). Leta 2002 je delovala kot asistent na izobraževalnih tečajih biodinamske kraniosakralne metode s Paolom Maderu Pincione, zatem je sodelovala kot predavatelj te iste tehnike z Remom Rostagnom in Paolom Maderu Pincione. Od leta 2004 deluje kot predavatelj biodinamske kraniosakralne metode znotraj šole B.C.S. Scuola di Formazione. Je predsednica združenja strokovnjakov biodinamske kraniosakralne metode A.N.P.C.I. (Associazione Nazionale Professionisti Craniosacrale Integrato) za področje Friuli Venezia Giulia. Že od leta 1998 deluje kot operater biodinamske kraniosakaralne metode v Trstu in tako pomaga posameznikom prepoznavati lastne potenciale z namenom razvijanja sposobnosti in resursov tako za osebnostni kot poklicni namen. Praksa prične s poslušanjem telesne govorice v danem trenutku z namenom, da se izrazijo čustva, ki vplivajo na osebnost vse od prvih stadijev embrionalnega razvoja.