Soma Integra Lutman k.d.


PREDSTAVITEV  - preberite več o nas
VIZITKA  -  naši kontaktni podatki
KONTAKT  -  vprašajte nas? 

NAPOVEDNIK

okt 2018
27.10. - 28.10.2018 Delavnica postavitev z Evanom Bernije... več
KOLEDAR SEMINARJEV

PREDSTAVITEV

Predstavitev podjetja Soma Integra Lutman k.d.

Družba Soma Integra Lutman k.d. je nastala iz nekdanjega družinskega podjetja Fizioterapije Lutman in ponuja programe za celostno zdravljenje, ki zajemajo fizioterapijo, integrativno manualno terapijo, preventivne programe za osebnostno rast in programe izobraževanja.
Poslanstvo našega podjetja je izvajanje in promoviranje preventive in celostnega zdravljenja z namenom podpore na poti do zdravja, dobrega počutja in širjenja zavesti. 

 

S konceptom celostnega zdravljenja seznanjamo tudi strokovne zdravstvene kroge ter s tem obujamo vrednote posluha, opore in predanosti pri skrbi za zdravje naših klientov. 

 

Preventivni programi segajo na področje osebnostne rasti in telesno gibalne higiene. Poleg gibalne integracije, ozaveščenega gibanja in joge, organiziramo tudi razne tematske in terapevtske delavnice kot je Biorelease in celostno Somato-emotivno sproščanje.

 

Izobraževalna dejavnost se odvija preko Akademije za Kranio-sakralno terapijo, znotraj katere poučujemo kranio sakralno terapijo po metodi celostne integracije Somnath. S sodelovanjem z zunanjimi sodelavci iz tujine ponujamo tudi izobraževanja in monotematske seminarje iz drugih manualnih tehnik.

 

 Predstavitev zaposlenih 

Samo Lutman, dipl.viš. fiziotrapevt, kranio sakralni terapevt in inštruktor
Na Visoki šoli za zdravstvo sem končal študij fizioterapije, nato pa sem se povsem posvetil manualni terapiji. Sem eden prvih slovenskih terapevtov z diplomo manualne ortopedske medicine Cyriax. Moje priljubljeno področje v okviru manualne terapije je Kranio Sakralna terapija (KST). Deloval sem kot asistent pri izobraževalnih programih Upledger metode kranio-sakralne terapije v Italiji. Ukvarjam se s poučevanjem kranio – sakralne terapije v Sloveniji. Kot fizioterapevt sem se veliko srečeval z vrhunskim športom in spremljal slovensko smučarsko A  reprezentanco, Rokometni klub Nova Gorica in Kajak klub Soške Elektrarne. Poleg podiplomskih izobraževanj redno delam na osebnostnem razvoju in spoznavam vrednote, ki jih učinkovito uporabljam pri delu z ljudmi. S pridobljenim znanjem in izkušnjami upoštevam človeka kot celoto. Pri delu s pacienti verjamem v naravne mehanizme zdravljenja, ki so že prisotni v vsakem človeku. Veliko truda posvečam psiho somatskim težavam. S pomočjo kranio sakralne terapije in  somato –emotivne sprostitve lahko pomagam pri posttravmatskih stanjih, ki prizadenejo telesno-čustveni sistem organizma.


Jasna Jerončič
Moja strokovna izobrazba je uni. dipl. inženir tekstilne tehnologije in imam bogate izkušnje na področju sistemov vodenja kakovosti. Po devetletnem delu na tem področju sem se preusmerila v dejavnosti za osebnostni razvoj in preventivo. Ves čas mojega poklicnega dela sem se vključevala v razne programe za osebnostni razvoj, vse dokler se nisem odločila, da se temu popolnoma posvetim in zamenjam poklic. Tako sem od leta 2009 redno zaposlena v tem podjetju in vodim programe dobrega počutja, preventive, osebnostne rasti in skrbim za organizacijske zadeve podjetja.  
Leta 2008 sem pri Kundalini Research Institute (KRI) zaključila tečaj za učitelje Kundalini joge, potem sem v letu 2011 zaključila učiteljski tečaj iz joge plesa ali Shakti Dancea in leta 2013 triletno izobraževanje iz counselinga iz naslova Bioenergetike po A. Lownu. Že od leta 2008 sem se vključevala v izobraževalni program kranio sakralne terapije znotraj našega podjetja in ga pred kratkim nadgradila z biodinamskim pristopom. Leta 2017 sem zaključila štiriletni študij naturopatije in pridobila naslov Master 1 niveu  e Naturopatie Psychosomatique et Relation d'Aide.  


Zunanji strokovni sodelavci

Meta Lutman, dipl.viš. fiziotrapevt
Po končanem študiju fizioterapije sem se usmerila v nevrofizioterapevtsko področje in v Rimu uspešno opravila izpit iz Vojta razvojno-nevrološke obravnave. Zanima me predvsem gibanje in terapevtske gibalne tehnike in imam že 30 let izkušenj na tem področju. V ozaveščeno gibanje prepletam tehnike Hatha Yoge, Feldenkreis, Thai-chi, Richarda Farmer in drugem in ga ponujam kot možnost izražanja, zdravljenja ter prebujanja telesa. 

 

Evan Berni, naturopat in direktor duhovnega centra Villa Rosa
Kot zunanji sodelavec pri nas vodi delavnice emocionalne sprostitve in družinske postavitve.