Shakti dance® – joga plesa


Shakti dance® ali joga plesa je nova disciplina, ki jo je na podlagi principov Kundalini joge razvila Sara Avtar Olivier.

NAPOVEDNIK

okt 2018
27.10. - 28.10.2018 Delavnica postavitev z Evanom Bernije... več
KOLEDAR SEMINARJEV

Kaj je


Shakti dance® ali joga plesa je nova disciplina, ki jo je na podlagi principov Kundalini joge, razvila Sara Avtar Olivier. Joga plesa razvija notranjo harmonijo in milino skozi gibanje. Ples prepoji z zavestjo joge z namenom razširjanja zavedanja in stanja jogijske enosti.

Harmonično sestavljene raztezne vaje - asane, različni plesni koraki, dihalne tehnike in ritmična koordinacija, usklajeni z mentalno pozornostjo in mantro, joga plesa nežno odpira in uravnava subtilne vitalne tokove v telesu. Deluje na sistem osmih čaker, sistem pranskih tokov ali nadijev ter meridianov, nosilcev vitalne energije in tako povečuje pretok le-te v našem telesu. Vse to pripomore k večji gibljivosti, pretočnosti, mehkobi, sproščenosti in izraznosti.Redna vadba

 

Shakti dance vadba je sestavljena iz osmih med seboj povezanih faz. Uglasitev z izvorno mantro nas poveže z modrostjo naše duše, sedeče ali ležeče raztezne vaje - asane nas ogrejejo in povečajo pretok energije, stoječe vaje in preprosti ritmični koraki vse to okrepijo in nas pripravijo, da se lahko prepustimo in izrazimo v prostem gibanju ali plesu, sprostitev v ležečem položaju omogoči integracijo izkušnje, končna meditacija v obliki celestialne komunikacije ali mantrične koreografije, umiri miselne tokove in stimulira meditativni um, zaključna mantra nas uravnoteži in okrepi zaščitno polje okrog nas.

 


Redna vadba joge plesa poteka v skupini do največ 15 oseb ob TORKIH od 19.00 - 20.40 v prostoru nad Lekarno NOVA  (Žnidarčičeva 21, Šempeter). Vadbo vodi Jasna, certificirana učiteljica Shakti dance-a.

Pričetek vadbe je 3.10.2017 - zaključek 29.5.2018.  


Vsaka vadba je tematsko obravnava. V zimskem obdobju 2018 se bomo posvečali življenjski sili, prani. Pogledali bomo, kako jo v jogi delimo, na katere življenjske procese vpliva, kako jo lahko z vajami okrepimo, če je prešibka ali umirimo, če je preveč aktivna in s tem uravnovesimo naše psihofizično stanje.    

 

 Za vadbo potrebujete:

- blazino (armaflex-nedrseč)
- udobna oblačila
- vodo
- lažjo odejo za sproščanje
- po želji pripomočke za lažje sedenje in izvajanje vaj

Ostali napotki:
- na vadbo prihajajte 3-5 minut pred pričetkom
- 2-3 ure pred vadbo ne jejte večjih obrokov
- v vadbeni prostor vstopajte bosi (čevlje pustite pred vrati)
- ugasnite telefone 


Cena

CENA Shakti dance vadbe 2017/18

Cena EUR

  enkratni obisk

10

  mesečna karta (4 zaporedni obiski)

30

  paket 10 srečanj (obdobje 9.1.-13.3.2018 in 20.3.-29.5.2018)

75


Neizkoriščeni obiski znotraj vadečega obdobja niso prenosljivi, lahko jih izkoristite z obiskom druge vadbe v istem plačilnem obdobju.