Seminarji in dogodki

NAPOVEDNIK

KOLEDAR SEMINARJEV

BIORELEASE DELAVNICA - ARHETIPI

Termin: 09.10. - 09.10.2020

Arhetipski evolutivni krog življenja


V jesenskem ciklu Biorelease delavnic naslavljamo arhetipe in njihov podzavestni potencial.  

Arhetipi nas spremljajo na naši življenjski poti in vsakič, ko se znajdemo v navzkrižju idej prepričanj in potreb  nam lahko priskočijo na pomoč. S pomočjo ozaveščanja njihove vloge v aktualni situaciji lahko pridobimo informacijo, kako naprej. Znanje o arhetipih nam torej služi za namen podpore evolucije zavesti, osebnostne rasti in tudi »izcelitve«. Izcelitev je tu mišljena predvsem v smislu napraviti nekaj, kar je razdeljeno na koščke, ponovno »celo«. Povezati se v harmonično celoto. Prepoznati, kateri del našega bitja aktivira posamezne potrebe in kateri arhetip »govori« skozi neko vedenje in čustva, je bistven element, s katerim lahko pričnemo s transformacijo naše podzavestne arhetipske strukture in posledično našega življenja. 

Osnovni arhetipski ciklus definirajo sile in moči, ki so prisotne v času gestacije in intrauterinega razvoja (arhetip nedolžneža/velike matere), nato sledi »izgon iz raja« s porodnimi popadki, kjer se spoznavamo z resursi sirote; sledi popotnik in bojevnik, ki se osamosvojita in podata na nevarno potovanje v porodni kanal. V odločilnih  trenutkih jima priskoči na pomoč čarodej, kjer doživimo transformacijo in prihod na nov svet (magija življenja –rojstvo). Veliki krog pa se zaključi, ko pridemo ponovno v stik z materjo (bonding), kjer se ponovno aktivira nedolžnež, a tokrat nedolžnost ni »ne-dolžna«, saj je za nami veliko potovanje in izkušnja vseh osnovnih arhetipskih potencialov. Nismo več »ne-dolžni« v smislu, da poznamo pot življenja. Potemtakem smo sedaj dolžni slediti Življenju.

 

To jesen pričnemo z novim ciklom potovanja naših arhetipov: ODRASEL - OTROK

  • Iščeš popolnega očeta? 
  • Iščeš popolno mamo? 
  • Popolno telo? Popolna doživetja? Popolno življenje? 
  • Vse mora biti popolno?

 

Vsa ta pričakovanja izhajajo iz neodraslega »odraslega«. Postati odrasel pomeni zavedati se, da je življenje popolno, takšno kakršno je. Odrasel je tisti, ki je prevzel odgovornost do »otroka« znotraj sebe in je postal njegov oče in mama. Odrasel je tisti, ki je pozdravil rane svojega otroštva, tako da jih je ponovno odprl in se prepričal ali ni kje gangrene in se soočil z vsem gnilim, ne da bi prikrival resnice o tem, da je bil ranjen otrok. Odrasel se zaveda ranjenosti svojega otroka in z globokim spoštovanjem ter razumevanjem prepreči, da bi se pretekle čustvene rane prepletle v sedanjost, prihodnost in v večnost. Odrasel je tisti, ki preneha z iskanjem svojih staršev in tistega česar mu niso zmogli dati  v komurkoli in kjerkoli. Odrasel ne išče všečnosti, ne išče priviligiranih odnosov ali brezpogojne ljubezni, ne vidi smisla življenja v svojem partnerju ali v otrocih, prijateljih kolegih. Odrasel ne kreira konstantnih projekcij vlog in transferjev, ki tvorijo perpetuum mobile bolečih odvisniških odnosov. Odrasel se zaveda svojih odgovornosti, vendar ne v smislu »luknjanja kartice« ob prihodu na delo ali plačevanja položnic ter pospravljanja po hiši. Odrasel se zaveda odgovornosti do lastnih odločitev, dejanj, svojih strahov in šibkosti. Odrasel je tisti, ki prevzame odgovornost do svojega življenja in ne krivi krize, vlade in politikov, ki grejejo svoje stolčke. Ne ukvarja se z bolno in zmanipulirano družbo. Nekdo je kot otrok doživljal ponižanje, nekdo je doživljal, da ni ljubljen dovolj, nekdo je bil zapuščen in še dandanes živi v tem strahu. Nekdo se je kot otrok srečal z jezo in nasiljem. Nekomu so naprtili prekomerno odgovornost. Nekdo je kričal, a ni imel glasu, nekdo ga je imel a ni bilo nikogar, ki bi ta glas slišal… Če za vsakega od teh nismo ustrezno poskrbeli in poglobljeno obdelali ter izcelili rano, potem je »odraslost« zgolj iluzija.   


»Prevzeti odgovornost do lastnega nezadovoljstva, pomeni stopiti na pot spremembe.«  Osho


Okvirni program delavnice:

  • Uvodne besede
  • Sinhronizacija skupine
  • Stik z arhetipom nedolžneža, sproščanje napetosti in ujetih čustvenih vsebin
  • Ponastavljanje na tok življenja s pomočjo sklopa vaj (ky kriye ) na temo nedolžnež
  • Reintegracija

Kdaj:  9.10.2020 od 17h do 21h

Kje: Šempeter, Žnidarčičeva 21 (prostor nad Lekarna NOVA (nasproti Hoferja)

Vodi: Samo Lutman

Oprema: udobna oblačila, blazina (armaflex), lažja dekica, voda

Cena: 50 EUR

naslednja srečanja na to temo so: 30.10.2020 in 11.12.2020


Info in prijave: Prijavite se do 5.10.2020 prek spletnega obrazca v nadaljevanju ali prek e-pošte #EM#6668786a6b2b6a727c646b654c7e67607c3f7c7660#EM#. Število mest je omejeno, zato prosimo zainteresirane, da se čimprej prijavite. 

Vabljeni!

Za več informacij pokličite na 041/209 307 (Samo) ali 041/440482 (Jasna).PRIJAVA NA SEMINAR