Kranio sakralna terapija

Kranio sakralna terapija (KST) je nežna manualna tehnika za celostno podporo naravnim notranjim virom posameznika. 

NAPOVEDNIK

KOLEDAR SEMINARJEV

Kaj je


Kranio sakralna terapija je komplementarni pristop, ki s svojimi mehkimi mobilizacijskimi tehnikami spodbujaja notranji zdravilni potencial klienta. V KST zaupamo v samozdravilne sposobnosti organizma in podpiramo tiste procese, ki jih izbere organizem sam in nam jih subtilno nakaže med terapijo. Posebnost KST je obravnava lobanjskih kosti vključno z ustno votlino. 
Še več o kranio sakralni terapiji preberi tukaj.Namen
Namen

 

KST je po našem mnenju bolj veščina kot terapija. Je umetnost posluha.

Terapevt – facilitator  med terapijo naravna svoje notranje vzdušje na čim bolj nevtralen nivo in ustvari empatičen stik s klientom. Svoje antene - roke pomika po hidravličnem kranio sakralnem sistemu, in podpira njegove funkcije. Notranji vodni element našega organizma je v neprestanem cikličnem valovanju, ki ga s prostim očesom ne vidimo in ni pod našo kontrolo. Gre za primarno inherentno gibanje, ki se po  mnenju nekaterih avtoritet pojavi že takoj po koncepciji. Drugi avtorji pa trdijo, da se to vodno valovanje ali utripanje, ki mu mi pravimo kranio sakralni ritem prične v intrauterinem obdobju, ko se zgradi napeljava za črpanje možganske tekočine. Za nas je ta vodna ritmika in fluidnost tista, ki nam govori o zdravju in harmoniji. »Voda je vir življenja« je glavni aksiom, ki narekuje mehke ročne mobilacijske tehnike s katerimi omogočamo naravnemu potencialu našega notranjega valovanja, da se izrazi. Z rokami »poslušamo« kako organizem valovi in sproščamo vezivno tkivne omejitve, kjer se pojavijo.

V manualne veščine kranio sakralne terapije vpletamo veščine terapevtskega dialoga in na ta način izvajamo celostni couselling, na verbalnem in neverbalnem nivoju.Podpora


Kst je zelo učinkovita pri obavnavi psihosomatkih sindromov. Najpogostejše težave zaradi katerih nas obiščejo klienti iz tega naslova so:


 težave s spanjem, utrujenost, zmedenost
-  razpršene bolečine, mravljinčenje po različnih delih telesa telesu brez ortopedske in nevrološke vsebine
-  bolečine v križu/vratu z ortopedsko vsebino v kombinacji z emotivno komponento
-  po porodu (mama in otrok), še posebej če je bil porod zahteven 
-  anksioznost, tesnoba, tiščanje v prsnem košu, »cmok v grlu«
-  glavoboli
-  hiperaktivnostna motnja pri otrocih
-  posledice eksistencialne travme 
-  težave povezane s stresom
-  endogena depresijaSomato emotivna sprostitev

Somato emotivna sprostitev ali SES tehnika je sproščanje čustvenih vsebin.

Pri delu s SES metodo s pomočjo ustreznih položajev telesa in mehkih ročnih dražljajev s sodelovanjem klienta ustvarjamo pogoje za sproščanje neizraženih čustev. Emotivnost v telesu zaznavamo v obliki napetosti v mehkih tkivih, položajnih nepravilnosti in omejitvah gibljivosti. Klient med terapijo samostojno prepoznava različne simptome, ki nosijo čustveno vsebino in jih doživlja skupaj s terapevtom, ki je z njim v empatičnem odnosu.

SES se odlično dopolnjuje s psihosomatskim counsellingom, kar je dobra kombinacija za obravnavo nesprocesiranih travmatskih dogodkov.
Vsi terapevti, ki prisegamo na holistične pristope zdravljenja, se zavedamo, da je obravnava travmatskih dogodkov, ki se s svojimi emotivnimi vsebinami vsidrajo v naše celice, najpomembnejši del na poti do harmonije in zdravja.
Vsaka emocija, ki se nekje »zatakne«, zahteva od našega organizma prilagajanje na telesnem, mentalnem in energetskem nivoju. To pomeni, da nas vsaka taka nesprocesirana vsebina pogojuje; vpliva na to, kako funkcioniramo znotraj in zunaj sebe, determinira naše odnose.

Rezervacija termina

Za obisk pri terapevtu je obvezna predhodna rezervacija termina prek klica na gsm številko 041/209 307.