SMS vadba

SMS vadba je Funkcionalna Stabilizacija in Mobilizacija hrbtenice, ki jo je razvil češki zdravnik Richard Smišek.

NAPOVEDNIK

okt 2022
06.10. - 06.10.2022 VPIS - redna vadba JOGA 2022/23 več
okt 2022
28.10. - 28.10.2022 VPIS - Izobraževanje KRANIO SAKRALNA ... več
KOLEDAR SEMINARJEV

Kaj je
SMS (Smišek system) je Funkcionalna Stabilizacija in Mobilizacija hrbtenice

SMS metoda je posebna oblika vadbe, ki jo je osnoval češki zdravnik Richard Smišek, ki ima več kot 30 let izkušnenj na področju preventive in zdravljenja bolečin v hrbtenici. Vadba temelji na stabilizaciji in mobilizaciji hrbtenice in se izvaja s pomočjo posebnih elastičnih trakov.
SMS vadba sistematično krepi gibalni sistem in funkcije notranjih organov. Vključuje kombinacijo različnih vaj, ki povečujejo telesno zmogljivost in sposobnost, tako da krepijo mišične verige in s tem mišično moč trupa, zaradi česar se zmanjša pritisk na medvretenčne ploščice in sklepe. S tem je omogočeno tudi boljše prehranjevanje in regeneracija posameznih delov.
Zato je vadba odlična kot preventiva za preprečevanje degeneracije in napetosti v hrbtenici ter poškodb večjih sklepov (kolk, koleno, ramenski obroč, gležnji).
Poleg tega podpira in lajša težave povezane z bolečinami v hrbtenici, ki jih povzročajo npr. skolioza, spinalna stenoza, problemi medvretenčnih diskov (protruzija, hernija) in mnoge druge.

Vadba je primerna za vsakogar, še zlasti pa v primerih težav z držo ali bolečinami v hrbtu.

Individualna vadba


V prostorih naše fizioterapije v Biljah izvajamo na podlagi pregleda pri fizioterapevtu tudi individualne vadbe, ki trajajo 50 minut in so ciljane na lajšanje posameznikovih težav.

Cena enega srečanaj je 25 EUR.