Nalaganje dogodki

Biorelease delavnica s pomočjo konj  

Ozaveščeno vzpostavljanje odnosov

Tokratno srečanje bo nekaj posebnega. Procesi samospoznavanja in ozaveščanja bodo podprti s pomočjo druge vrste sesalcev – konjev. Na ranču O’ Bilje imamo na voljo 3 izkušene facilitatorje – konje: Neno, Tarija in Uno. Z njihovo pomočjo se bomo podali na pot odkrivanja mej povezljivosti. To so nivoji vzpostavljanja stika z drugim, ki se zgodijo na fizičnem, emotivnem in mentalnem ter seveda tudi na energetskem nivoju.

Namen delavnice  je senzibilizacija čutenja in ozaveščanja, kako vstopamo v odnos, kakšna je naša naravnanost ter nivo prisotnosti. Ker vemo, da je izmenjava informacij v odnosih pretežno neverbalna, se bomo soočili z mojstri neverbalne komunikacije in se od njih učili. Cilj delavnice je dvig občutljivosti živčnega sistema z namenom prepoznavanja, kdaj vstopamo v polje relacije in kako se na to odziva naše telo skozi prepoznavanje sprememb v delovanju živčnega sistema. Pri tem bo naše glavne orodje zavedanje in telesni občutki. Skozi  zavedanje tesnih občutkov v intenzivni neverbalni izmenjavi, ki jo omogoča konj, se bomo lahko dokopali do informacij o nas in o naših odnosih ter pridobili uvide, ki jih lahko koristno uporabimo v vsakodnevnih interakcijah z drugimi.

 

Program delavnice:

1 sklop:

  • Uvod: zakaj konji in osnove gibanja na ranču, varnost
  • Nivoji povezljivosti in intimna meja: kratka teoretska razlaga in praktične vaje
  • Refleksivna izkušnja: »srečanje s čredo« iz ločene ograde

2. sklop: interaktivna – refleksivno-perceptivna izkušnja s konjem individualno in v skupini

  • Interakcija in raziskovanje meje povezljivosti s konjem: DEMO
  • Izkušnja udeležencev 1:1
  • Izkušnja skupine s čredo: »čredenje« – srečanje skupine s čredo na odprtem pašniku
  • Samorefleksija
  • Zaključek

Vodi: Samo Lutman (asistira Jasna Jerončič)

Kdaj: petek, 7.6.2024 od 16.00 do 21.00

V primeru slabega vremena (dež, nevihte) se delavnica prestavi na drug termin.

Kje: Ranč O’Bilje, naslov Bilje 176

Cena: 100 EUR*

*Popusti: Za zgodnje prijave in plačila do 25.5.2024 je cena delavnice 90 eur. Upošteva se 20% popust na zgornjo ceno za aktualne tečajnike izobraževalnega programa KSR 2022-24.  


Prijave: Prijave zbiramo do 31.5.2024 oz. do zapolnitve mest. Število mest je zaradi kompleksnosti dela omejeno na 6 udeležencev. Prijavite se prek spletne prijave v nadaljevanju in počakajte na naša navodila.

POLNO !! Delavnica je v tem terminu že polna in ni več prostih mest.

Nov termin bo kmalu objavljen. Interesenti se prijavite na spodnji povezavi in obvestili vas bomo o novem terminu delavnice.   

 

PRIJAVA NA DOGODEK