Nalaganje dogodki

Delavnica sistemske postavitve 

Sistemska postavitev je fenomenološka metoda, ki pomaga odkrivati delovanje skrivnih dinamik v določenem sistemu, pri čemer je kot sistem mišljen sistem družine, sistem organizacije ali podjetja, pa tudi človeški sistem posameznika.

Postavitev situacije z vpletenimi elementi določenega sistema pomaga prepoznati delovanje nezavednih silnic, ki vladajo v njegovih odnosih in ko so te dinamike prepoznane, je možno poiskati ustrezne rešitve za povrnitev harmonije in boljšega delovanja v sistemu. Morda se nam v življenju dogaja, da ponavljamo določene vedenjske vzorce, ki nam prinašajo slabo počutje in skrhane odnose. Morda nosimo bremena, ki nam ne pripadajo ali smo ovirani na poti samorealizacije in podobno. Postavitev razkrije, da vzrok za to največkrat tiči v nekem “zapletu” naše izvorne družine in naših prednikov. Morda je bil nekdo v družini spregledan, zaničevan. Morda je nekdo prezgodaj umrl in se bolečina izgube še ni zacelila, morda je nekdo zasedel mesto, ki mu ne pripada… Razumevanje, sprejemanje in sprava v smislu ponovne vzpostavitve naravnih redov znotraj sistema, omogoči osvobajanje od čustvenih in fizičnih bremen in povrnitev večje harmonije v odnosih in s tem v sistemu.

Postavitev družine temelji na dejstvu, da je posameznik uspešen šele takrat, ko je v slogi s svojimi starši, ko jih popolnoma sprejme in od njih z vso ljubeznijo sprejme tudi življenje. Takrat je integriran, je celosten.

 


Kakšne teme lahko naslovimo na postavitvi in kdaj nam lahko postavitev pomaga?

 • Ko se nam v življenju nekaj zatakne in ne najdemo prave poti naprej.
 • Ko se nam zdi, da ne živimo povsem svojega življenja in se počutimo ujeti v neke vzorce, smo utrujeni, izčrpani.
 • Ko “trpimo” v nekem odnosu in najdemo prave rešitve za to.
 • Ko nas bremeni neko čustveno stanje (strah, jeza, žalost,..)
 • Ko se ne moremo odločiti med številnimi izbirami.
 • Pri postavljanju ciljev …

Program delavnice:

 • Uvodni krog in namen dela
 • Kratka predstavitev sistemskih postavitev (kaj so, kako potekajo, Bert Hellinger, redi ljubezni…)
 • Vodene vaje in meditacija na temo vključevanje delov sebe za vse udeležence
 • Sistemske postavitve na izbrano temo posameznika (max 4 postavitve)*
 • Zaključek

*Na voljo so 4 mesta za postavitev na lastno temo. Udeležba brez lastne teme vam omogoča sodelovanje pri postavitvah v vlogi predstavnikov. Več o poteku lahko preberete tukaj.

 

Vodi: Jasna Jerončič

Kdaj: petek, 31.5.2024 od 16.30 do 21.00

Kje: Šempeter pri Gorici

Cena: 70 EUR za udeležbo z lastno postavitvijo; 35 EUR za udeležbo brez postavitve

*Popusti: Upošteva se 20% popust za aktualne tečajnike izobraževalnega programa KSR 2022-24.  

 

Prijave: Prijavite zbiramo do 27.5.2024 oz. do zapolnitve mest. Prijavite se prek spletne prijave v nadaljevanju in navedite, če se prijavljate za postavitev na izbrano temo in nato počakajte na naša navodila.

 

 

PRIJAVA NA DOGODEK