Nalaganje dogodki

Specialni seminar KSR

“Biodinamike fascialnega, tensegritetnega in fluidnega telesa” 

Dvo in pol dnevni monotematski seminar Kraniosakralne biodinamike na temo Biodinamike fascialnega, tensegritetnega in fluidnega telesa je namenjen vsem praktikantom kraniosakralne metode in vsem ljubiteljem bodywork tehnik, ki bi želeli skozi lastno izkušnjo in izkušnjo v skupini priti v globlji stik z vezivnim sistemom in fascijo, ki povezuje in hkrati ločuje telesne sisteme.

Seminar je predvsem izkustvene narave, podprt s teoretskimi osnovami različnih avtorjev, ki se ukvarjajo s fascijo in tensegriteto telesa.

 

Vsebina:

 • tensegriteta (napetost in integriteta) – od celične do fascialne biotensegritete celega telesa
 • kaj je tensegriteta in telesne vaje z različnimi pripomočki
 • različni modeli fascialne kontinuitete in njihovi avtorji
 • različni tipi fascij – vezivnih tkiv: ohlapno, gosto, fibrozno, elastično, površinsko in globoko. Receptorji in relacije z živčnim sistemom, imunskih sistemom in bolečino
 • fluidna dimenzija fascije – intra in ekstracelularna matrica
 • kako izkusiti fascialno kontinuiteto v telesu – vaje v parih na mizah
 • dotik – različni tipi (pritisk, ritmični dotik, nevro-afektivni dotik in posluh) ter odziv vezivnega tkiva na različne tipe dotika – vaje v parih

 

Kdaj: 11. – 13. oktober 2024

  • petek, 11.10.2024 od 16h do 20h
  • sobota in nedelja, 12.10. in 13.10.2024 od 9.00 – 13.00 in 14.30 – 18.00

 

Predava in vodi: Paolo Maderu Pincione


Paolo Maderu Pincione poučuje kraniosakralno metodo že od leta 2000 po celi Italiji. Sam je raziskoval in se izobraževal iz različnih metod kot so Reichova bioenergetika, rebirthing, tantra, pa biodinamično kmetovanje in antropozofija, če naštejemo samo nekatere. Z metodo Cranio Sacral Balancing se je srečal v Indiji, Poona, kjer se je najprej izučil in kasneje v letih od 1994 do 1997 deloval kot tutor. Leta 1999 je v Italiji ustanovil Inštitut za kraniosakralno terapijo (ITCS), kjer še vedno poučuje in organizira številne tečaje, tudi s priznanimi avtorji kot so Michael Kern, Michael Shea, Jader Tolja, Saverio Colonna, Ray Castellino, Franklyn Sills, Jaap van der Wal. Ureja in objavlja italijanske prevode številnih knjig, kot je “Sensazione Emozione Azione” B.B. Cohen, Craniosacral Biodinamics vol.1, avtorja M. Shea, Miofascialni meridiani avtorja T. Myersa, itd. Je ustanovni član ACSI (Associazione CranioSacrale Italiana) in je urednik spletne strani craniosacrale.it, ki je bogata z informacijami s področja kraniosakralne biodinamike. “Z rokami, z umom, s srcem in s časom: to je nekaj besed, ki definira kraniosakralno biodinamiko.”


Seminar bo potekal v italijanskem jeziku, za konsekutivni prevod bo poskrbljeno.

Prevajata Samo Lutman in Jasna Jerončič

 

Kje: Šempeter pri Gorici

Cena*: 320 EUR

*POPUSTI: Za zgodnje prijave in plačila do 10.9.2024 je cena 280 eur. Za aktualne tečajnike izobraževalnega programa KSR 2022-24 je cena 250 eur. 


Prijave: Prijavite zbiramo do 20.9.2024 oz. do zapolnitve mest. Prijavite se prek spletne prijave v nadaljevanju in počakajte na naša navodila. 

Ob prijavi na seminar potrdite svojo udeležbo s plačilom akontacije v višini 70 eur na naslov: Soma Integra Lutman k.d., Bilje 176, 5292 Renče, TRR SI56 04750 000 1163 178, namen: tens. 

 

 

PRIJAVA NA DOGODEK