Nalaganje dogodki

Specialni seminar Kranio sakralne reintegracije (KSR)

“Srce”

Dvodnevni monotematski seminar Kraniosakralne reintegarcije na temo “Srce” je namenjen vsem praktikantom kraniosakralne metode, ki bi želeli izvedeti nekaj več o tem tako pomembnem organu z vidika biologike oz. 5 bioloških zakonov (5LB) in iz vidika kraniosakralne biodinamike.

 

Vsebina

  • Prvi dan seminarja bo potekal s Samom Lutmanom in je namenjen biologiki srca, kjer bomo pogledali glavne elemente srca in katerim embrionalnim izvornim tkivom pripadajo posamezni deli srčne mišice. Predstavili bomo mehanizem spremenjenega delovanja srčne mišice in njenih struktur v odnosu na različna čustvena doživljanja ter osvetlili različne diagnostične oznake in simptome s pomočjo 5 bioloških zakonov. Govorili bomo o različnih  spremembah srčnega ritma na račun čustvenih doživljanj, pa o srčnem tlaku, angini pektoris, holesterolu in drugih diagnostičnih oznakah. V popoldanskem času se bomo posvetili izkustvenemu delu na sebi, pri čemer se bomo posvetili našim temam, povezanih s srcem ali temam, ki so se nas tekom dopoldanskega dela dotaknile. Izkustveno delo bo potekalo v obliki kraniosakralnih obravnav in skupinskega dela s postavitvami.

 

  • Drugi dan seminarja bo potekal z Leonardo Majaron in bo namenjen kranio sakralnem biodinamskem pogledu na organ srca, njegovemu nastanku in orientaciji, od embriologije do t.i. “vžiga srca” in s tem utelešenju bitja skozi koherenco srca. “Vžig srca” se zgodi v četrtem tednu embrionalnega razvoja in naznani utelešenje človeškega bitja okrog njegovega večjega energetskega centra, srca. Med upogibanjem embrija samega vase, le-ta potiska srce iz skrajne periferije proti središču prsnega koša, kjer ostane kot oporna energetska os utelešenega bitja. Tekom dneva se bo izmenjevalo teoretično in izkustveno delo na temo srca.

 

Kdaj: 11.5. in 12.5.2024

  • sobota, 11.5.2024 od 9.00 – 13.00 in 14.30 – 18.00
  • nedelja, 12.5.2024 od 9.00 do 13.00 in 14.30 do 17.30

Predava in vodi: Samo Lutman (sobota), Leonarda Majaron (nedelja)

  V nedeljo bo seminar potekal v italijanskem jeziku, za konsekutivni prevod bo poskrbljeno. Prevaja in asistira Jasna Jerončič.

Kje: Šempeter pri Gorici, dvorana na naslovu Žnidarčičeva 21

Cena*: 250 EUR

*aktualni tečajniki izobraževalnega programa KSR 2022-24 imajo na ceno 30% popust. Možna je udeležba samo enega dne, pri čemer je cena za en dan 150 EUR.

Prijave: Prijavite zbiramo do 30.4.2024 oz. do zapolnitve mest. Prijavite se prek spletne prijave v nadaljevanju in počakajte na naša navodila.

 

 

PRIJAVA NA DOGODEK