Joga

Ponujamo dve različici joge, Kundalini joga kot je učil Yogi Bhajan in Joga plesa ali Shakti dance®

Kundalini joga je čudovita disciplina za sodobnega človeka današnjega časa. Tehnike kundalini joge nas dokaj hitro pripeljejo do vzpostavitve psiho-fizičnega in energetskega ravnotežja. Tehtno premišljene in sestavljene vadbene enote, imenovane krije nam pomagajo podpreti zdrav, zadovoljen in duhoven slog življenja. Delujejo ciljano z določenim namenom, kot je na primer okrepiti imunski in živčni sistem, uravnovesiti delovanje žlez in notranjih organov, povečati cirkulacijo, vzdrževanje psiho fizično vitalnost, olajšati depresivna stanja, krepiti intuicijo, itd. Meditativna naravnanost vadbe krepi delovanje nevtralnega ali meditativnega uma, sposobnosti inteligence, vztrajnosti in popolnosti. Jasen, nevtralen in intuitiven um nam daje možnost zavedanja in spreminjanja lastnih vzorcev, strahov in navad, ki nam ne dovolijo, da bi v življenju napredovali.

Tehnike kundalini joge nam vračajo harmonijo, nas krepijo, povzdigujejo in dajejo moč za soočanje s stresom in turbolencami današnjega časa.

Shakti dance® ali joga plesa je dokaj nova disciplina, ki jo je na podlagi principov Kundalini joge, razvila Sara Avtar Olivier. Joga plesa razvija notranjo harmonijo in milino skozi gibanje. Ples prepoji z zavestjo joge z namenom razširjanja zavedanja in stanja jogijske enosti.

Harmonično sestavljene raztezne vaje – asane, različni plesni koraki, dihalne tehnike in ritmična koordinacija, usklajeni z mentalno pozornostjo in mantro, joga plesa nežno odpira in uravnava subtilne vitalne tokove v telesu.

Deluje na sistem osmih čaker, sistem pranskih tokov ali nadijev ter meridianov, nosilcev vitalne energije in tako povečuje pretok le-te v našem telesu. Vse to pripomore k večji gibljivosti, pretočnosti, mehkobi, sproščenosti in izraznosti.

Redna vadba v skupini

Redna vadba Kundalini joge v skupini poteka od oktobra do junija v Šempetru pri Gorici in prek Zooma. Vodi jih Jasna, certificirana učiteljica Kundalini joge in Shakti dance-a.  

Redna vadba Kundalini joge prične 12.10.2023: 

ob četrtkih 17.30 – 18.50

ob četrtkih 19.15 – 20.45

  Za obiskovanje posamezne vadbe je obvezna predhodna prijava. Prijavite se prek spletnega obrazca NAROČANJE v nadaljevanju in počakajte na naša navodila.

Individualne vadbe

Individualne vadbe so oblikovane glede na potrebo in težavo posameznika, zaradi katere nas obišče in zajemajo individualno sestavljene sklope vaj, ki vključujejo različne tehnike, od vaj za stabilizacijo hrbtenice (SPS metoda), dihalne vaje, vaje iz joge, vaje iz bioenergetike (Lowen) in drugo.

SPS metoda je posebna oblika vadbe, ki jo je osnoval češki zdravnik Richard Smišek, z več kot 30 let izkušnjami na področju preventive in zdravljenja bolečin v hrbtenici. Vadba temelji na stabilizaciji in mobilizaciji hrbtenice in se izvaja s pomočjo posebnih elastičnih trakov. SPS vadba sistematično krepi gibalni sistem in funkcije notranjih organov. Vključuje kombinacijo različnih vaj, ki povečujejo telesno zmogljivost in sposobnost, tako da krepijo mišične verige in s tem mišično moč trupa, zaradi česar se zmanjša pritisk na medvretenčne ploščice in sklepe. S tem je omogočeno tudi boljše prehranjevanje in regeneracija posameznih delov.
Zato je vadba odlična kot preventiva za preprečevanje degeneracije in napetosti v hrbtenici ter poškodb večjih sklepov (kolk, koleno, ramenski obroč, gležnji).
Poleg tega podpira in lajša težave povezane z bolečinami v hrbtenici, ki jih povzročajo npr. skolioza, spinalna stenoza, problemi medvretenčnih diskov (protruzija, hernija) in mnoge druge.

Vadba je primerna za vsakogar, še zlasti pa v primerih težav z držo ali bolečinami v hrbtu.

Bioenergetika je terapevtska metoda dela s telesom, ki temelji na sproščanju mišičnih napetosti. Ustanovitelj je psihoterapevt in analitik Alexander Lowen.

Z ženo Leslie sta zasnovala koncept telesnih vaj bioenergetike, ki delujejo na sproščanju napetosti in energije ujete v določene dele telesa z namenom povečanja gibljivosti, poglabljanja stika s telesom in telesnimi občutki.

Individualne vadbe potekajo na lokaciji Bilje 170 in jih vodi Jasna.
Za naročanje izpolnite spodnji spletni obrazec Naročanje ali nas kontaktirajte.

Naročanje